Welcome to Kennel Canis Lindéus

Blogginlägg

Uppfödarutbildningen

Igår var det dags att avsluta uppfödarutbildningen, ett så underbart gäng med allt från Irländsk Varghund, Finsk Lapphund, bulldog,Mops,King Charels och dvärgtaxar som fångade mitt hjärta. Inte att förglömma våran kära kursledares dvärgschnautzer. 

Så det har varit många olika erfarenheter och förbaskat kul. Alla dessa goa skratt vi har haft, kommer sakna dom här tisdagarna. Men vi kommer ju träffas mer om inte annat runt ringarna.

Den här kursen som är relativt ny i skk:s regi kan jag rekomendera varmt. Numera har man en stor bok istället för fem små som det var förr.

Man blir dessutom uppdaterad på alla nya regler som kommit vilket känns bra nu när man förhoppningsvis snart får sitta i valplådan igen.

Tyra har en väldigt god aptit och har inte "slutit" sig än så det bådar ju gott. Men det är alldeles för tidigt att vara hundra procent säker. så än så länge håller vi tummarna.

Atlas lillasyster Leia på Soraya's kennel ser också ut att vara dräktig och det ska bli så spännande å följa den kullen.

Är Tyra dräktig så får utställningar vänta för Mary, jag är livrädd för att dra hem farliga baciller. Det är aldrig värt den risken.

Undertiden så får jag fortsätta att knyta hundleksaker, börjar bli väldigt,väldigt många nu.

Blir Mary och hennes syskon friröntgade så är hane till henne redan bestämd. Men det dröjer minst ett år till innan det är dags. Även nästa hane till Tyra är bestämt. Så nu behöver jag inte funderar på hanar på ett tag. Men det ska bli spännande att åka utomlands å para.

Jag återkommer givetvis om Tyras fina mage.

Ang valpträff så siktar vi in oss på nästa vår då vi passar på att fira 10 år jubileum.

Ta hand om Er!

 

 


Rozze & Tyra

Äntligen,äntligen.........

Det är så mycket väntan när man ska para.

Tyras löp var inte som det brukar, hon hade ett "bättre" löp denna gången.

I Tisdags åkte jag och sonen ner till NiniHills (30 mil) 30 grader ute å AC i bilen på 17 grader, en å annan paus så Tyra fick kissa och sträcka på benen. Mycket vatten går det åt till oss alla.

Men vi kom fram efter 4 timmars körning (inkl pauser) ett varmt välkomnande i dubbel bemärkelse.

Rozze sa inte hej utan det va pang på rödbetan. Dessvärre så vart Tyra inte riktigt färdig.

Så det var bara å åka hem igen.

Men enveten som jag är så åkte jag ner på torsdagen igen....själv. Sonen tyckte inte att det var så spännande att köra så långt i värmen.

Men båda flickorna fick följa med, åter igen 30 grader varmt och 30 mil......

Väl framme på torsdagen så väntades nygrillat med en massa gott till. 

Mary var överlycklig över att få träffa så många som hon kunde sitta i knäet hos. Jag tror var och en fick sig en stor Marykyss.

Efter maten så gick vi ner i en sval källare med Rozze och Tyra. Lyckan är obeskrivlig när de äntligen sitter ihop. Glada och förväntansfulla så gick vi och la oss vid 12 och ställde in siktet på kl 6 följande morgon.

Tyra min älskade pärla la sig på mig då jag halvhjärtat försökte ta mig ur sängen, hon tycker det är fruktansvärt onödigt att gå upp så tidigt. Men efter att ha väckt huvud och kropp med några muggar kaffe så gick vi ut och försökte igen, denna gången sa Rozze att "nepp nu är hon färdig"

Så vi fick nöja oss med en parning.

Trots 120 mil denna veckan så är jag så glad över att jag gjorde det. Nu är det helg och det väntas bad av en liten Mary. Äntligen kan jag planera sommaren, så nu räknar vi ner dagarna och håller tummarna att allt går bra.

Ta hand om Er och hundarna, tänk på att det är fruktansvärt varmt.

 

Blogghistorik

«juni 2016»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Maj-Juni 2020
Mars-April 2020
Januari-februari 2020
2019-2020
2018 vs 2019
Bella
Backamo
Västerås
Vänstervarv
Vår 2018

Senast kommenterade
Härliga dagar!

Arkiv
2020
2018
2017
2016
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015