Welcome to Kennel Canis Lindéus

Blogginlägg

Maj-Juni 2020

Trots Corona så har det varit bra månader för egen del. 

4st HD-ED resultat har kommit in från D och E kullen med A och 0 (alltså bästa tänkbara)

Så glad för alla tester ni gör med era Lindeushundar, det hjälper inte bara mig och min avel utan det bidrar även till pudelaveln på det stora hela. Vet att fler av Er är på gång att röntga och även göra BPH det glädjer mig enormt mycket.

Stort grattis till Er som fått så fina resultat.

Nu när det inte är några tävlingar så får man åka iväg och träffa vänner och uppfödare på hemmaplan, så lite minisemester blir det mellan varven.

Det blir inte så mycket uppdateringar på hemsidan utan mestadels på FB.

Det är som bekant ett väldigt hårt tryck på oss uppfödare just nu. Jag vill att ni tänker efter noga innan ni funderar på en valp, det finns en tid även efter corona. (hoppas vi)

Just nu planerar jag två kullar. En i nov och en i februari. Kan hända att jag söker fodervärd men jag har ganska höga krav.

I övrigt hoppas jag att ni får en bra sommar och ha kul med era hundar.

Kram


Mars-April 2020

Coronaelände!

Vi är många som blir drabbade nu på ett eller annat sätt. Mycket som läggs på is och blir inställt. Men det finns mycket vi KAN göra med våra hundar ändå.

Våren knackar på dörren och det är helt underbart i skogen. Man kan ju lägga spår, ta med fikakorgen och gå en långpromenad. I trädgården kan man göra köttbulleträd och spaghettiträd. Träna på sådant man vill bli bättre på. Finns gott om youtubefilmer man kan se.

En hund som ska ställas ut behöver fortfarande vara i bra kondition, både kroppsligt och pälsen. Rätt som det är så släpper det och vi kan ses igen vid ringen.

Bor du i närheten så säg till om du är sugen på spår,budföring eller rapport så packa vi fikakorgen och åker iväg. Eller om du bara vill gå en skön promenad.

Kian är kvar här tills han har möjlighet att åka till Italien. Han är helt underbar både exteriöst och mentalt. Ayla kommer flytta till fodervärd i sommar.

Planen är att para Mary i september så jag hoppas på jättefina valpar i november.

Ha det så gott och ta hand om Er med avstånd.

 


Januari-februari 2020

Ska försöka bli lite bättre på det här med bloggen.......

Det har varit en stressig vinter med valpar och trasig rygg men jag är ju inte den som ger upp.

I år gick jag med i styrelsen för spk västra och ser fram mot ett spännande år med nya erfarenheter, se uppfödning från en annan sida. Första uppdraget var i helgen då vi hade våran första utställning. Mycket trevlig och lättsam.

Gick upp kl 4 på morgonen för att vara i tid vid 7. Trött som ett as började vi rulla ut mattor till ringarna och bygga upp prisbordet med mera. Kom ändå hem i hyfsad tid med snöblask nästan hela vägen hem.

Det var lite konstigt att åka utan hund men samtidigt lite skönt. Fick se en hel del bra hundar och några som jag blev lite extra förtjust i. Godingen Eddie (pappa och morfar) blev BIS veteran. Kan inte tro den killen blir 9 år i år.

Väl hemma så va det underbart för rygg och ben med en varm dusch och soffhäng inklusive valpmys.

Inte tokigt alls att mötas av tre valpar som trodde jag var borta för all tid och evighet. Stort Tack Maria för att du har tagit hand om allihop under dagen. =) 

Tre valpar är det här nu, en som jag ska behålla (Ayla) en som ska till Italien (Kian)om en månad och så lillkillen som inte hittat rätt hem ännu.

Valparna är med mig i stort sett hela tiden, vi miljötränar både i samhället och skogen. De har tillgång till hela huset och blir uppfostrade av Mary och Cindy. Så som det ska vara helt enkelt.

Vi har haft en jäkla otur med vädret, den ena stormen efter den andra men nu tycks det har lugnat sig.

Snart är det vår.....vem längtar inte efter gröndska och sol? ok, pollenallergiker gör kanske inte det men värmen.

I övrigt så hoppas jag att det blir arbetsträning snart. Ryggen är som den är och kommer antagligen inte bli bättre, bara att gilla läget.

Lite bilder på dom aktiviteter vi har med valparna. I skogen och här hemma går de lösa.

Ayla,skog 3Kian,skog 2Lillen,skog 2

StadspromenadValppromenad


2019-2020

Jaha, det blir bara längre och längre mellan blogginläggen.....

Ska försöka summera året som har gått. 

Det började med en flopp på my dog för Cindy, hon var minst sagt obekväm i den miljön. 

Men vi tog igen det under året. Mary fick sin 2a kull och jag fick det jag ville ha, en vit hane (Sammy) som bor hos en helt underbar fodervärd. Hela den kullen blev så underbar på så många sätt.

Det blev inte så många tävlingar 2019 då jag inte tycker om att vara på utställningar när jag har valpar på grund av smittorisken. 

Backamo gick ju bra, Cindy fick CK och blev 3e bästa tik. Hon har ju tiden för sig.

Några HD och Ed resultat har kommit på lindeusvalpar med bästa tänkbara resultat.  Är så tacksam för alla tester ni gör på mina avkommor. Vet att det kommer fler 2020.

Efter lite om och men så blev det tillslut valpar efter Bella. Har velat hit och dit på grund av hennes färg. Hon är väldigt grå på en del ställen men såg möjligheten att äntligen få in Atlas i min avel, min allra första pudel som jag köpt av min bästa väninna. Funderingarna har varit många om jag ska satsa på en grå linje eller inte men nu är den här och det kommer bli så spännande å se vad det blir med den här kullen.  Nu när Bella äntligen är i päls så ska vi ställa henne iallafall en gång i år trots färgen.

Vill man veta mer om hur grått fungerar så kan man läsa om det på sök sida.

En av årets höjdpunkter var att äntligen få träffa Carina Ahlin  då vi bara pratat med varandra i telefon i 3 år, nästan varje dag. Hon kom hit och vi åkte på klippkurs ihop för Lena Jönsson. En riktigt bra kurs där jag lärde mig massor så nu är jag lite mer säker i min klippning. Det i sin tur gör att jag kan hjälpa andra. Sen inte att förglömma så var det jätteroligt att få träffa Åsa Dözen (Atlas uppfödare) igen. Vi träffas alldeles för sällan. 

Jag ser så mycket fram mot 2020, som vanligt så har jag en massa planer. Risken är väl att dom krockar lite eller att kroppen ska ryta ifrån.  Har varit på en 8 veckors lång smärtrehab under hösten. Det var väl inte riktigt vad jag hade hoppats på, ryggen blev ju inte bättre av det.

Man måste ju trots allt se framåt, det som har hänt kan man inte göra så mycket åt.

20200101_103652

Någon av de här är min Ayla. Hon kommer förmodligen att flytta till en fodervärd i sommar.

Hoppas på att få träffa många av Er på pudelnationalen i år.

Kram


2018 vs 2019

Nu har ännu ett år gått. Som vanligt har det varit både med och motgångar. 

Året började med en fantastisk kull som gav mig min vita tik, å vilken tik det blev ♦️💖.

Min lilla Diamant har bara hunnit börja sin bana i vänstervarv och kammat hem några BIR.

Mary fick avsluta sin utställningskarriär i Backamo. Hon har fått lämna över till Cindy nu. På grund av ryggen så klarar jag just nu bara att ha en av dom i päls.

Det blev ändå några tävlingar, en del gick bra andra mindre bra. Ibland när jag gjort färdigt en hund för utställning så är jag inte I skick för att åka så några har jag varit tvungen att avstå.

Men tack vare all den hjälp jag har runtomkring mig så har det trots ryggen blivit några ändå.

Sommaren har ju som bekant varit fruktansvärt varm, så som för många andra så har stranden varit det mest humana alternativet.

Bella fick flytta hem igen på grund av sjukdom i familjen, det innebar att Tyra fick gå i pension vilket blev hos en jättemysig tjej på västkusten .

Bella i sin tur visade sig vara ett väldigt bra alternativ till Atlas som ju va min första pudel. Jag hoppas verkligen det blir valpar där. Har en ytterligare kull planerad till sommaren. 

En liten bilolycka har gjort en dålig rygg sämre. Men inte ger jag upp för det.

2019 ser ut att bli ett riktigt trevligt år. Hoppas innerligt att jag ska kunna få min ryggoperation och kunna gå tillbaka till ett "normalt " liv. Men om risken finns att jag kommer att göra flera operationer på grund av den första så kommer jag antagligen låta bli.

Hundarna och jag har upptäckt nya mycket trevliga motionsspår som jag ser fram mot att gå till våren.

I övrigt så tar vi det som det kommer, en dag i taget.

Yngsta sonen har börjat högskolan i Skellefteå och jag hoppas innerligt att det går bra för honom där. Tänker på dig hjärtat 🤗

Jag var inte ensam i familjen om att råka ut för en bilolycka,  äldsta träffade på ett vildsvin med fronten. Som tur är klarade han sig och svinet dog omedelbart. Älskade pojk vad man som mamma ständigt är orolig. 

Det har även varit ett dramatiskt valår. Tänk vad mycket bättre världen hade varit om folk kunde låta bli allt hat, särskilt på sociala medier.  Önskar verkligen att folk slutade tro på allt dom läser. Det finns ALLTID 2 sidor av samma mynt. Va inte så hård mot din omgivning, alla är vi människor på samma planet. Man kan inte älska alla men hat är en stor börda att bära på.

Tillslut så önskar jag mina nära och kära ett nytt riktigt bra år.

Tack alla för att ni finns när jag behöver Er. Livet är så mycket rikare med bra vänner . Några av Er träffar jag redan kommande dagar.

Stort tack även till mina fantastiska valpköpare som tar så väl hand om sina Lindeusvalpar.  💖

Gott Nytt År allihop och tänk på att hålla era 4 fotade vänner långt bort från alla (förbannade) raketer och smällare.

Puss och kram 

2019 New Year Photo Frames_151053


 

Blogghistorik

«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Maj-Juni 2020
Mars-April 2020
Januari-februari 2020
2019-2020
2018 vs 2019
Bella
Backamo
Västerås
Vänstervarv
Vår 2018

Senast kommenterade
Härliga dagar!

Arkiv
2020
 •    Juli
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015